Normaal gesproken zou ik hier stoppen om even op adem te komen en van de omgeving te genieten. Nu niet, ik blijf doorgaan. Ook mijn grote vriend in de lucht geef ik gaan aandacht meer. Het kan me niet schelen of hij er nog is of niet. Vier in, acht uit, is het enige dat telt.

Vier in, acht uit. Vier in, acht uit. Er is absoluut geen ruimte meer voor wat anders.

Geen ruimte voor het nare gevoel in mijn borstkas. Vier in, acht uit.

Geen ruimte voor mijn verzuurde benen. Vier in, acht uit.

Geen ruimte voor afleidende gedachten.

Vier in, acht uit.

Op de top aangekomen zijn al die nare gevoelens bijna niet meer houdbaar. Vooral mijn borstkas klapt uit elkaar. Toch stap ik door tot vlak voor mijn stoel terwijl het voelt alsof ik dood neer zal vallen.

Alleen met grote teugen lucht, zwaar hijgend, zal ik mezelf kunnen redden. Toch doe ik het niet. Ik sluit mijn ogen, voel de leuning met mijn handen en terwijl ik richting de stoel zak, blijf ik bij dezelfde rustige ademhaling.

Precies op het moment dat mijn billen de stoel raken, zijn plotseling alle ongemakken verdwenen. Mijn verzuurde benen zijn weg. Sterker, ik voel geen benen. Mijn uit elkaar klappende borstkas is weg. Sterker, ik voel geen borstkas. Ik voel de stoel niet in mijn billen snijden. Ik voel geen billen. Ik voel geen stoel. Het enige dat ik voel is een sensatie die ik nog nooit heb ervaren. Ik voel me zo licht. Het is alsof alle verliefdheden die ik ooit heb ervaren bij elkaar zijn opgeteld. Maal duizend. Sarah, Jeckyl en Hyde zie ik wel liggen maar ik ervaar ze niet als buiten me. Ze zijn in me. Ze zijn een deel van me. De eagle. De stoel. De bosjes. De rotsen. Zelfs de auto’s en de dorpen op grote afstand. Alles behoort tot mij. Ik ben alles en ik voel me zo groot als het universum.

Geen vraag houdt me bezig. Een onomstotelijke weten is mijn deel dat alles precies zo is zoals het moet zijn. Er is geen gebeurtenis ooit geweest, of zal er ooit zijn, die anders had moeten zijn. Zelfs elke haar op de staart van een muis staat perfect. Er bestaat geen toeval.

Ik ben de bron van alles wijsheid en liefde.

Ik ben God.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>