Een goede vriendin van me wilde zich graag bekwamen in yoga, eventueel zelfs lerares worden. Het leven zorgde er echter voor dat ze dit plan op de lange baan moest schuiven omdat ze voor een jaar met haar gezin van zuid Spanje naar noord Duitsland verhuisde. Ze was de Duitse taal niet machtig en daardoor zag ze niet in hoe ze haar verlangen moest vormgeven. Tijdens een strandwandeling nabij de plaats ‘Dubistkrankindeinkopf’, wat zoiets betekent als ‘in the middle of nowhere’ raakte ze in gesprek met … een Spaanse yogalerares.

Mijn ex vriendin had haar zinnen gezet op een TedX Talk (Nederland) maar helaas geraakte ze niet door de laatste auditieronde. Ze was vreselijk teleurgesteld maar dat bleek gelukkig van korte duur. Een week later werd ze gebeld om deel te nemen, zonder auditie te hoeven doen, aan de veel grotere TedX Duitsland. Tijdens een verblijf in Thailand had ze ooit aan een medebezoeker van een lunchroom verteld over haar boek. De man vond haar verhaal inspirerend en hij had mijn ex gevraagd of hij van haar een pitch mocht filmen. Die man bleek leraar op een Universiteit in Duitsland en hij had het filmpje laten zien aan zijn studenten. Een van zijn studenten had haar zus, een medewerkster van TedX Duitsland verteld over het inspirerende filmpje dat ze had gezien. De rest is geschiedenis.

En een ‘kleintje’ tot slot. Tijdens mijn laatste reis door zuid Spanje had ik op een gegeven moment behoefte aan gezelligheid, een verlangen naar verbinding met andere mensen. Mijn enige buurman op de camperplaats gooide op dat het leuk zou zijn om een BBQ te organiseren. Beiden hadden we echter enkel een eenpits gaststel en met z’n tweetjes was ook maar ‘met z’n tweetjes’. Later die dag ging ik even kijken bij een kloof waar ik in het voorbijrijden mensen had zien steile wandklimmen. Op de kleine parkeerplaats stonden een paar auto’s en één camper met een Nederlands kenteken. Ik raakte aan de praat met de eigenaar, hij stond te wachten op zijn vrouw en zijn twee dochters terwijl zijn zoontje in de camper lag te slapen. Het contact tussen ons beiden voelde voor mij zo goed dat ik hem durfde uit te nodigen voor de BBQ. Wel, de rest is geschiedenis … en met een schitterende BBQ ook nog. Als kers op de taart heb ik nog een paar fijne dagen met dit gezin beleefd.

Wat ik wil zeggen is; Verlangens groot of klein, God zal er voor je zijn. Die weet je altijd te vinden want het Engelstalige woord voor verlangen is niet voor niks desire … De – Sire.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>