*Het gesproken bericht is in het Engels zodat al mijn vrienden het begrijpen

Al na tien minuten vond ik er niks aan maar ik heb het nog een extra twintig minuten uitgesteld totdat ik zei: “Ik ga naar bed.”

“Goed,” zei Asha, een vriend bij wie ik op dat moment tijdens mijn reis door Andalusië logeerde, “ik kijk de film af,. Tot morgen. ”

De volgende morgen aan het ontbijt vertelde Asha dat hij de spirituele betekenis van de hoofdrolspeler, een vogel genaamd Kookaburra had opgezocht . “Wat vooral bij me resoneerde,” zei hij met klem, “was het grijpen van elke kans die voorbij komt.”

Nog tijdens dat we onze havermout aan het wegwerken waren, pakte hij zijn telefoon. Wat verbaasd keek hij me aan terwijl hij vertelde dat een Nederlands echtpaar, niet ver bij ons vandaan hem wilde spreken. Ze hadden zijn nummer van een gezamenlijke vriendin gekregen en ze boden hem een lunch aan bij hen thuis.

“Ga je mee?” vroeg hij aan me waarop mijn mind me vertelde dat dit niet gepast was. Ze hadden hem gevraagd en waarom zou ik dan meegaan? Ik zou enkel tot last zijn.

“Nee joh,” antwoordde ik, “ga jij maar. Ik wil je overigens best brengen en halen.”

Dat stelde ik voor omdat Asha zelf geen auto had en het Nederlandse echtpaar halverwege de berg bleek te wonen.

Vervolgens maakte ik me uit de voeten om mijn dagelijkse workout op het strand te beginnen. Ergens halverwege mijn training, waarschijnlijk op het moment dat mijn bein ook in beslag was genomen door de pittige oefeningen, kwam er een AHA moment ..

Elke kans grijpen?! Wie zegt dat die boodschap voor Asha en niet voor mij bedoeld is? Wat wil dit echtpaar? Ik ga met Asha mee. Ik pakte mijn telefoon, deelde het goede nieuws met mijn vriend en maakte mijn training af.

Rond een uur of één reden we het terrein op waar we moesten zijn. Mark en Inge bleken een prachtig huis te bezitten en ze toonden zich bijzonder hartelijke mensen. Voor mij, verrassend genoeg, was Inge vooral in haar nopjes met mijn aanwezigheid en ze sprak me dan ook direct aan.

“Ik zal meteen met de deur in huis vallen. We zoeken iemand die drie weken op ons huis kan passen. Tegen beter weten in hebben we een bericht naar Asha gestuurd want we weten dat hij momenteel al ergens oppast. We dachten, misschien kan hij de katten eten geven en de hond uitlaten. Maar toen we hoorden dat jij mee zou komen en dat je zelf een hond hebt die dan heerlijk met onze hond kan spelen …. .” Inge liet een stilte vallen en verwachtingsvol keken Mark en zij me aan.

Lang hoefden ze niet te wachten want ik veerde op uit mijn stoel en met een grote grijns op mijn gezicht stak ik mijn hand uit … “DEAL!”   

Mijn ervaring … Dont believe the mind! Dat brein van ons heeft zichzelf allerlei overtuigingen en patronen aangeleerd die absoluut niet kloppen. God staat altijd klaar om ons te helpen en we kunnen de mooiste cadeautjes uitpakken wanneer we voorbij durven te gaan aan de angstige ego structuren.

Mijn advies; Let goed op, zie de tekens en … dont believe the mind.

Veel geluk mijn vriend

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>