In mijn ervaring is God echt geweldig en veel meer in ons leven aanwezig dan we denken. Hij (of zij, wat jij wilt) steekt altijd een helpende hand uit maar omdat dit meestal uiterst subtiel gebeurt, is het opletten geblazen!

Zo ontving ik twee jaar geleden een email van een vriendin die ze afsloot met; “Protection van Massive Attack, vind ik het beste nummer ooit gemaakt.”

Als je het zo ziet staan dan zal je er hoogst waarschijnlijk niks bijzonders bij denken. Maar het vreemde was dat ik helemaal niet had gevraagd naar haar favoriete nummer. Dus kan je dat opvallend noemen en daarom heb ik de song goed in me heb opgenomen. Het nummer ‘Protection’ vertelt over een jongen die enorm sterk is voor zijn ‘meissie’, de klappen voor haar opvangt en zijn armen om haar heenslaat.

Zonder gekheid, werkelijk zonder gekheid belde mijn eigen meissie vijf minuten later. Ze bracht me nieuws waar ik – zonder de tekst van ‘Protection’ in mijn achterhoofd – boos om geworden zou zijn. Misschien zelfs de telefoon opgehangen zou hebben. (Iets met een andere man). Nu antwoordde ik dat ik dolgraag mijn armen om haar heen wilde slaan en een sterke man voor haar wilde zijn.

Ze barste in tranen uit. Ze had zo naar deze woorden verlangd. Ik zal jullie onze hele voorgeschiedenis besparen, waar het om gaat is dat – als je oplet – God altijd levert wat goed voor je is.

Eind goed, al goed, zou je denken. Maar nee, het wordt nog mooier.

Nu, twee jaar later wilde ik deze knipoog van God op papier zetten. Ik kon me alleen niet meer herinneren om welk nummer het ging. De email van destijds kon ik niet vinden, de vriendin die ‘m had gestuurd, wist het niet meer en mijn ‘meissie’ is er helaas niet meer.

Het enige wat ik nog wist was dat het desbetreffende nummer voor mij niet bekend was maar dat die band één super vette plaat had gemaakt. Echt een kanjer van een wereldhit waarin ze, “He, He, He, Heeeyy” zingen. Alleen dat zat nog in mijn hoofd …. He, He, He Heeeyy … En als ik die plaat zou achterhalen dan zou ik dat andere nummer ook vinden.

Maar helaas, het kwam niet van het ‘puntje van mijn tong’ af. Het bleef daar lekker liggen. Zo irritant, je kent het vast wel.

Totdat op maandagochtend het radiospelletje ‘Dokter Pop’ voorbij kwam. Bij dat spel helpt de DJ om een nummer te achterhalen waar mensen vaak al jaren naar op zoek zijn.

Moet ik nog vertellen naar welke song de dame in kwestie op zoek was? Of voel je het al aan je water? Ze kon in ieder geval “He, He, He, Heeeyyy” produceren.

“Massive Attack,” zei de DJ tot grote opluchting van …. mij … de dame kan me niks schelen haha.

Serieus, God works in mysterious ways. Opletten!!

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>