Beste Tom,

Eind mei sprak ik een aspirant vrijwilliger (Jeroen Veenendaal) voor een intakegesprek. Op mijn vraag waar hij echt blij van wordt, antwoordde hij dat koken toch wel een hobby is. Vooral het stuk waar hij blije gezichten van mensen ziet die genieten van zijn kookkunst maakt hem blij. Ik dacht toen direct aan jou, hoe jij afgelopen kerst het voor elkaar hebt gekregen om voor ‘eenzame’ mensen, mensen voor kerst niet vanzelfsprekend leuk is, een heerlijke en gezellige maaltijd tot stand hebt gebracht. Hij gaf direct aan dat hij graag ondersteuning wil bieden mocht je ooit nog een diner organiseren. We vatten toen het idee op dat een BBQ misschien ook wel een idee zou zijn om op poten te zetten. Hoe denk jij daarover? Zou je dat op je willen nemen? Samen met de vrijwilliger natuurlijk.

Eventueel fonds waar je gebruik van kan maken voor wat financiële ondersteuning is het Fonds 1818. Wellicht wil Fred van Wensveen je ook nog helpen met het vinden van een juiste locatie.

Ik hoor graag wat je ervan vindt.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline Vrijaarts,

Vrijwilligers Informatiepunt

Ja, en? Wat dan nog? zal je nu misschien denken …

Wel, LUISTER EN HUIVER.

Zoals in het schrijven van Jacqueline (alle namen heb ik overigens veranderd) staat aangegeven, is het me in 2022 gelukt om een avond te organiseren voor mensen bij wie een ‘fijne/gezellige’ kerst geen vanzelfsprekendheid is. In mijn eentje heb ik dat balletje aan het rollen gebracht en gaandeweg ontmoette ik hartstikke toffe mensen die me bij de organisatie hebben geholpen. De avond is een groot succes geworden, getuige de mailtjes die ik na afloop van de deelnemers heb ontvangen en ook de reacties van de vrijwilligers waren uiterst positief.

Bij de nabespreking met mijn medeorganisatoren van de avond ontstond het plan om niet te wachten tot kerst 2023 maar om halverwege het jaar wederom wat moois op poten te zetten. Zo is “De zomeravond BBQ” geboren. Ik heb direct de deelnemers van de kerstactie gemaild met dit fijne nieuws en aan de reacties te zien, keken ze er al naar uit. Het fijne voor mij was dat ik de kar nu niet alleen hoefde te trekken, dat de taken van het begin af aan verdeeld konden worden en dat er meerdere (goede) ideeën om de avond vorm te geven op tafel kwamen.

Helaas bleek de grootste kracht, de samenwerking, ook de grootste zwakte omdat we het niet met elkaar eens konden worden. Op een gegeven moment werd de stekker er zelfs uitgetrokken.

Hoewel ik een kale kop heb, zat ik toch wel met mijn handen in het haar. Ik wilde de avond nog wel in mijn eentje vormgeven maar de hard nodige bijdrage van de gemeente kon ik niet aanvragen. Dat kon enkel gedaan worden door een stichting of vereniging en ik ‘ben’ geen van beiden. Bij de kerstactie is die aanvraag ingediend door mijn medeorganisatoren.

Tja, geen zomeravond BBQ, dacht ik … totdat ik bovenstaand mailtje ontving …

God 😉 bedankt!

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>