Op aanraden van mijn vriendin kijken we samen naar de documentaire van Tony Robbins; ‘I am not your guru’. Op een gegeven moment haalt Tony een man uit het publiek en hij vertelt hem een verhaal over een jong leeuwtje dat zijn familie kwijtraakt en wordt opgevoed door schapen. Tevreden ‘blatend’ loopt de inmiddels behoorlijk gegroeide leeuw tussen de ‘andere’ schapen, als zijn echte familie hem op het spoor komt. Twee van de grootste mannetjes verscheuren een aantal schapen en grijpen de jong volwassen leeuw. “Behhhh behhhh,” zegt de jonge leeuw, “waarom doen jullie dat met mijn familie?” Als antwoord tillen ze hem op en houden ze hem tussen zich in boven een grote plas water.

Natuurlijk ziet de jonge leeuw nu met eigen ogen op wie hij werkelijk lijkt en hij schrikt zich een hoedje. De twee volwassen reuzen laten hun hardste en meest indrukwekkende brul horen en ze sporen hem aan hetzelfde te doen. Bij zijn derde poging klinkt hij al bijna even ontzagwekkend als zijn oudere voorbeelden en hij voelt een kracht in zichzelf die hem tot dat moment vreemd was. “GRRRAAAAOOOOOHHHHH,” klinkt het weer. Hij kan er geen genoeg van krijgen.

Dan laat Tony een stilte vallen en de man naast hem op het podium begint te lachen. “Je hebt het over mij he,” zegt hij terwijl hij zijn rug recht en zijn borst vol met lucht blaast. Nu is het de beurt aan Tony om te lachen en goedkeurend zegt hij, “laat maar horen wat je al die jaren hebt ingehouden.”

“GRRRAAAAOOOOOHHHH,” brult de man op de toppen van zijn kunnen en als een gorilla slaat hij vervolgens op zijn borst.

“What the fuck,” zeg ik tegen mijn vriendin, “dit gaat over mij.” Glimlachend kijkt ze me aan, alsof ze heeft geweten dat dit eraan zat te komen.

Omdat het me diep heeft geraakt, besluit ik – in mijn eentje – buiten een luchtje te gaan scheppen. Het is november en al flink donker om 21:00 uur maar toch wil ik even naar het strand. Loop ik daar ‘in the middle of nowhere’ voel ik dat ik ergens op ga staan. Met één hand pak ik wat hards uit het zand en met de andere hand pak ik mijn telefoon om een lichtje te schijnen.

Een plastic leeuw!

Zelfs op tv communiceert God met je.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>