Wie is God? Deze gedachte kwam ‘s ochtends door mijn gedachten en plotseling hoorde ik een lied in mijn hoofd …

“And playing games is part of human nature” El Debarge

Laat me dit nu uitleggen …

Zie me lopen met zes honden om me heen, bijna op de top van de plaatselijke heuvel. De natuur daar, Zurgena Zuid-Spanje, is anders dan in Nederland, in ieder geval droger en veel weidser.
Op een gegeven moment zie ik iets in de bosjes hangen en het blijkt een zweefvliegtuig te zijn. Mijn eerste gedachte is hoe het mogelijk is dat dit ding hier hangt, ik heb hier tenslotte nog nooit een mens ontmoet. Dan verschijnt er een glimlach op mijn gezicht; Dit is een teken, een knipoog van God.

Ik neem het vliegtuig mee en eind van de middag belt een goede vriend uit Nederland. Hij vertelt me dat hij een medium heeft gezien omdat hij ‘last’ heeft van geesten in zijn huis. Het medium heeft hem verteld dat hij een bijzondere taak heeft om deze ‘zwervende zielen’ te helpen oversteken.

“Maar Roel,” zeg ik, “dat weet je al, misschien wordt het tijd dat je in je ware kracht gaat staan.”
“Ja, maar Tom,” antwoordt Roel, “weet je hoe eng dat is? Niet eens omdat mensen kunnen denken dat ik gek ben, maar omdat dromen die groter zijn dan ik ooit voor mogelijk had gehouden uitkomen als ik in mijn kracht ga staan. Mijn leven zal dan zo gemakkelijk zijn, het zal zijn als vliegen. Eigenlijk zo ‘smooth’ als een zweefvliegtuig.”

Ik denk dat ik altijd een verkeerd beeld heb gehad van God. Zo’n ‘boze’ identiteit die bepaalt of ik naar de hemel of de hel ga. Maar meer en meer ervaar ik een bijzonder grappige en zeer subtiele kant van God. Het is opletten geblazen, waar ik me dan ook bevind.

Het leven wordt weer magisch.

Bedankt God


Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>