Toen ik Peter aan de telefoon sprak, voelde ik een zeer krachtige energie. Zijn stem was helder en zijn zinnen waren gevuld met snelle, intelligente woordgrappen.

Het verhaal dat hij over zichzelf vertelde, paste absoluut niet bij deze energie. Hij zat bijvoorbeeld al lang bij dezelfde werkgever waar hij een rol als ondersteuner vervulde en dat vond hij wel best. Misschien zou hij heimelijk een functie in de politiek wel ambiëren maar hij zou het niet aandurven om op een andere baan te solliciteren.

Vanuit de energie die op me afkwam, kon ik me daar echt niks bij voorstellen. Ik hoorde een leider, minimaal een minister in de ‘weet-ik-veel-wat’. We spraken af om elkaar te ontmoeten en Peter ‘bereidde me nog voor’ dat hij door spasmes in zijn benen in een rolstoel zat.

Ook in levende lijve, voelde ik bij Peter dezelfde energie en opnieuw paste zijn verhaal daar niet bij. Al snel in het gesprek gaf hij heel eerlijk aan dat hij op mannen viel, mij een knappe man vond en dat iemand als ik toch nooit geïnteresseerd in hem zou zijn.

Ik vroeg hem of hij zijn eigen woorden ooit op waarheid had getoetst? Of hij ooit voor een heerlijk aantrekkelijke man was gegaan? Of dat hij zijn verlangens altijd had getemperd en zijn partners ‘een paar niveaus lager’ had uitgekozen. Dan zouden ze hem in ieder geval niet afwijzen!  

Hij gaf aan … het tweede.

Hoe is het mogelijk om bevredigende seks te ervaren als je niet voor het hoogst haalbare gaat? Hoe moet je oprecht van intimiteit genieten als de partner niet is gekozen vanuit je verlangens, je hart, maar vanuit je hoofd, vanuit angst?  

Het is altijd een (interne) angst dat zich op den duur als een (extern) probleem manifesteert. De bevrijding zit in jezelf en het medicijn heet zelfliefde.

P.S. De enige die Peter afwees, was Peter maar ondanks zijn interesse heb ik de (zelf)Liefde niet met hem bedreven. Geintje Peter … kan jij wel tegen. Bedankt voor de fantastisch open, eerlijke, leerzame ontmoeting vol verbinding! Ik wens je heel veel seksgenot.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>