“Tom, ik geloof er niks van. Ik weet zeker dat er iets achter zit en dat Diana wat anders van je wil. Pas goed op jezelf.”

Vijftien minuten eerder had ik een verrassend bericht van Diana ontvangen; “Tom, ik wil je graag bij mij thuis uitnodigen en dat ik voor je ga koken. Het spijt me van mijn aandeel in onze ‘break-up’ en ik wil het graag opnieuw met je proberen. Ik zou het heel fijn vinden als je blijft slapen. ”

Ik had Diana al zes maanden niet meer in levende lijve gezien en het berichtenverkeer dat we nog hadden gedeeld, was op zijn zachts gezegd ‘niet zo liefdevol’ geweest. En plotseling was daar haar uitnodiging.

Vanaf het eerste moment dat ik Diana zag, was ik onder de indruk van haar schoonheid. Ze had die sexy Latino looks waar ik al heel mijn leven dol op was. Een bijpassend temperament was haar ook niet vreemd, helaas sloeg dat geregeld door naar ‘iets wat daar niks meer mee te maken had’. Maar die momenten was ik blijkbaar alweer vergeten en al snel stond ik, met een ingepakte tas, klaar bij mijn auto.

Net toen ik het portier opende, ging mijn telefoon. Eigenlijk wilde ik niet opnemen maar toen ik ‘Mike’, mijn beste vriend, in het beeldscherm zag staan, besloot ik toch anders.

“Hey Mike.”

“Hey Tom, ga je zo mee trainen?”

“Dank je voor het aanbod, Mike, maar ik ga zo naar Diana. Ze wil het goedmaken met me.”

Stilte

“Mike?”

“Tom, ik geloof er niks van. Ik weet zeker dat er iets achter zit en dat Diana wat anders van je wil. Pas goed op jezelf.”

Ik heb Mike bedankt en een half uur later zat ik aan tafel bij Diana. Ze had mijn favoriete maaltijd, Indische bamisoep, voor me gemaakt en als toetje bood ze me zichzelf aan op de bank. Al snel bleken haar lippen nog even zacht en vol als altijd en om een lang verhaal kort en enigszins ‘fout’ grappig te maken … ook de lippen in haar gezicht.

Tegen elkaar aan liggend en genietend van een aflevering van onze favoriete serie, Friends, vroeg ze me ineens … “Tom, kan jij me helpen? Ik heb achtduizend euro nodig.” Vervolgens probeerde ze me te overtuigen van het feit dat ik mede verantwoordelijk was voor die kosten omdat ik voor zo’n moeilijke break-up had gezorgd.

Ding – Dong. Het was niet de deurbel maar een geluid dat afging in mijn hoofd. Ding – Dong, klonken de woorden van Mike nog harder – “Tom, pas goed op jezelf” – Het was echter niet het enige geluid bovenin mijn bol. Er klonken ook allerlei stemmen die Diana haar zin wilden geven. Stemmen die de confrontatie met Diana niet aan wilden gaan. Stemmen die me wilden overtuigen dat ik dat vreselijk lekkere wijf niet kwijt moest raken. Stemmen die de absolute leegte van mijn bankrekening al zagen.

“Tom, ik geloof er niks van. Ik weet zeker dat er iets achter zit en dat Diana wat anders van je wil. Pas goed op jezelf,” klonk bijna hopeloos nog een keer boven al die argumenten uit. Ondertussen trok Diana haar gezicht wat naar achteren zodat ze me goed kon aankijken. De liefdevolle gloed in haar ogen van deze avond begon enigszins plaats te maken voor een veel ‘donkerder’ blik die ik al zo vaak had mogen aanschouwen. En toen ik stamelde; “Jouw verzoek komt me wat vreemd over, ik wil er graag met je over praten,” hadden we de poppen aan het dansen. Het duiveltje sprong uit het doosje. Laat dat ‘tje’ eigenlijk maar weg en aanschouw … een helse demon die met bijbehorende klank schreeuwt; “Eruit! Eruit. Ik wil je nooit meer zien!”

Binnen ‘no-time’ stond ik, aangekleed dat wel, op straat en knalde Diana de deur achter me dicht. Mezelf voor mijn kop slaand, heb ik in de auto eerst Mike gebeld en hem bedankt.

Was het echter niet uiterst toevallig dat Mike me juist op dat moment belde?

Bedankt God, je kent me veel beter dan dat ik mezelf ken en je bent er altijd wanneer ik hulp nodig heb.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>