Enkele voorbeelden van hoe een (onbewuste) angst zijn weerslag heeft op – in deze gevallen – ons lichaam. Dit gaat echter voor alle facetten van ons leven op.

  • Een dame van veertig was veel te zwaar en wilde graag afvallen. Echter ondanks dat ze drie keer per week sportte en (behoorlijk) gezond at, viel ze bijna geen pond af.

Hoe kan dat dan? Het lichaam toonde de waarheid.

Deze dame bleek een binnenvetter. Haar ware gezicht/emoties liet ze nooit zien. De last die ze figuurlijk bij zich droeg, maakte haar overgewicht letterlijk. Vanaf het moment dat ze met dit patroon aan de slag ging, reguleerde haar lichaamsgewicht snel.

Er bestaat één geweldig medicijn
  • Een heer van vijfenveertig wilde graag gespierder worden. Hij trainde drie keer per week en at ‘passend’ voor spiergroei. Toch werd hij op een gegeven moment dikker en viel hij spiermassa af.

Hoe kan dat dan? Het lichaam toonde de waarheid.

Deze heer bleek nooit voor zichzelf op te durven komen. Hij handelde – beeldend gezegd – als een ‘slappe zak’ wat ervoor zorgde dat zijn lijf met de jaren steeds minder testosteron produceerde. Het mannelijk hormoon wat o.a. voor spiergroei zorgt. Hij raakte zelfs impotent en moest levenslang aan de medicijnen. Eenmaal met zijn angstpatroon in de weer, was hij daar binnen drie maanden weer vanaf.

  • Een dame van achtenveertig had al jaren migraine aanvallen en slikte naast paracetamol en dyclofenac meerdere zware pijnstillers. Ze at – buiten veel chocolade – gezond, ging op tijd naar bed en deed veel aan lichaamsbeweging.

Hoe kan dat dan? Haar lichaam toonde de waarheid.

Al snel bleek dat zij andere mensen constant over haar grenzen liet gaan. Zo vond ze de ontrouw van haar man bijvoorbeeld absoluut niet prettig maar ze durfde haar grenzen niet aan te geven. Eenmaal met dit patroon in de weer, waren de pijnstillers al snel niet meer nodig.

  • Een dame van vierenzestig wandelde veel, at (bijna) altijd gezond, dronk geen alcohol en rookte niet. In haar werkzame leven hielp ze andere mensen in de gezinshulp. Op een gegeven moment werd ze geveld door leukemie.

Hoe kan dat dan? Haar lichaam toonde de waarheid.

Ze wilde altijd de goede vrede bewaren en durfde haar ware gezicht nooit te laten zien. Ze wilde door iedereen aardig gevonden worden en slikte altijd haar boosheid in. Ze vrat zichzelf van binnen op. Haar grootste angst was om haar kwetsbaarheid te tonen.

Eenmaal met dat patroon aan de slag was ze acht weken later helemaal schoon.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>