Gedurende de dertig jaar dat ik mensen begeleid, ben ik gaan ervaren dat voor zo goed als elke uitdaging, ellende of ziekte een genezing is, als we … onze diepste angsten aan durven te kijken.

Tijdens ons leven meten we onszelf patronen aan die op dat moment nuttig lijken. Meestal gebeurt het al in onze (onbewuste) kindertijd dat we bijvoorbeeld bang zijn om de liefde van onze ouders te verliezen als we onze woede tonen. We leren om keer op keer onze boosheid in te slikken, we laten niet onze ware aard zien.

Ook voor mezelf een bekend patroon

Dit patroon vind zijn oorsprong in angst en we doen onszelf daarmee tekort, we doen in feite onszelf pijn. Omdat God dit Universum niet op angst maar op Liefde heeft gebaseerd, zal het leven je ‘bijstaan’ in het zichtbaar maken van je angstpatronen.

Boeddha zei ooit; ‘drie dingen komen altijd op. De zon, de maan en de waarheid.’ Met andere woorden; Dat jij (onbewust) niet jouw waarheid leeft, zal zich uiten. Het leven liegt nooit. Dat wat je in jezelf onderdrukt, zal naar buiten komen.

In het geval van je boosheid inslikken, waarbij jij jezelf figuurlijk iedere keer van binnen opvreet, is het heel goed mogelijk dat een aandoening (bv kanker) jou letterlijk zal opvreten. Hoewel heel vervelend is het positief omdat jij nu bewust ziet wat jij jezelf onbewust aandoet.

De misvatting die wij mensen maken is om de oorlog te verklaren aan ‘dat wat we kunnen zien’- in dit geval de kanker – en we gaan volledig voorbij aan het feit dat dit de afspiegeling is van ‘wat we niet kunnen zien’. Van jezelf, van je eigen angstpatroon, van jou.

We grijpen naar medicijnen (omdat we niet beter weten en gelukkig zijn ze er) maar die kunnen hooguit voor de korte termijn, symptomen onderdrukken. Willen we echter onze problemen werkelijk genezen dan lukt dat enkel wanneer we de kernoorzaak aanpakken = bereid zijn om het angstpatroon aan te kijken en vanaf dat moment anders te handelen. In dit geval, niet meer je boosheid inslikken, je grenzen aangeven, voor jezelf opkomen en soms mensen tegen de haren instrijken.

Op die manier verander je van binnen en zal de buitenkant die waarheid overnemen. Jouw leven zal daardoor een ander spiegelbeeld van jezelf tonen. Dat is genezing! Ik kan er direct bijzeggen dat het ‘masker’ dat jij jezelf hebt aangemeten, als gegoten zit! Het is al heel veel jaren bij je en het voelt vertrouwd. Verandering zal een flinke inspanning van jou vragen.

Mijn grootste kracht ligt in het feit dat ik altijd de kernoorzaak zie; Het angstpatroon diep binnenin jou dat voor jou onbewust is. Ik zie mezelf als de Eerste Hulp Bij Ongemakken aangezien ik een licht schijn op wat bij jou in het donker (verstopt) zit en daarmee voor in-zicht zorg.

Daarna kan jij, gericht aan de slag! Maar pas op; patroon komt van het Franstalige woord Patron = Baas. Een patroon is ons vaak de baas. Indien gewenst zal ik jou een coach aanwijzen die je helpt om zelf de baas te worden en te blijven.

Geef commentaar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kunt deze HTML tags and attributen gebruiken in de tekst: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>